Top 5 kedvenc sorozatom, amit neked is nézned kell!

Úgy gondolom, hogy a mai világba elég sokan függünk a sorozatokon. Keresünk egyet, ami tetszik, vagy ajánlanak és ha kint van 5 évad akkor azt képesek vagyunk ledarálni, akár egy hét alatt is. Természetesen ez a poszt nem azért jött létre, hogy arra biztassak mindenkit, hogy mit sem törődve a többi dologgal az életbe függjön rá ezekre a sorozatokra. Ilyet ne tegyetek, mert szörnyű dolog, amit viszont ajánlok, hogy nézzétek meg őket és adjatok nekik egy esélyt, talán nem fogjátok megbánni.

Fekete tükör:

Black Mirror (2011)Egy barátom ajánlotta és akkor meg is néztem az első részt, de csak pár hete éreztem azt, hogy nekem ezt néznem kell és rákaptam. Az egész egy sci-fi, amelynek különálló részei egy utópisztikus világban bemutatják a technológiai fejlődés és társadalmunk jövőbeni veszélyeit. Igazán elgondolkodtató sorozat volt számomra. Na persze az első részről sokaknak nem az fog eszébe jutni, hogy elgondolkodtató, hanem, hogy undorító, de próbáljátok meg és adjatok neki egy esélyt. Gyakorlatilag egy görbe tükröt 
mutat társadalmunknak. Reméljük sose következnek ezek a dolgok be.




Sherlock:

Martin Freeman and Benedict Cumberbatch in Sherlock (2010)Ki ne hallott volna már Sherlock Holmes-ról, a detektívről, és társáról Dr. Watson-ról. A regények alapján készült, ám XXI. századi köntösbe bújtatott sorozatról van szó. Eddig 3 évad jelent meg, mindegyik 3 résszeg (+ pilot epizód), amelyek egyenként 1,5 órásak, bizony film is lehetne. De őszintén szólva nem zavart ez a másfél óra, mert így nagyon jól ki tudják bontani a szálakat, amelyek végig vezetnek akár évadokon át. Egy jó pár Sherlock feldolgozást láttam, de ez lett a személyes kedvencem. A készítők nagyon jól csinálják, amit csinálnak, a színészek, meg egyszerűen zseniálisak. Elég annyit mondani, hogy Benedict Cumberbatch és dobban egy hatalmasat a szívem, hiszen az a pasi korunk egyik legkiválóbb színésze, fogalmam sincs miért nem kapott eddig oszkárt, de higgyetek nekem érdemes utána nézni.

Modern család:

Modern Family (2009)Elkanyarodva sitcomok világába életem egyik legjobb döntése az volt, mikor elkezdtem nézni ezt a sorozatot. A történetben három különböző családot figyelhetünk meg, akik nem mellesleg rokonok is, és az ő mindennapjaikat követhetjük nyomon. A sorozat jelenleg a 9. évadánál tart és jövőre jön a 10. is. Nem véletlen, hogy ilyen sok rész van belőle, mert 20 perces egy rész, amit bőven megnézel reggeli készülődés vagy lefekvés előtt. A legideálisabb sorozat, ha szeretnéd, hogy zúgjon valami melletted. A nevetés pedig garantált.





Castle:

Castle (2009)Bizonyára sokan ismeritek ezt a krimi sorozatot, hiszen még mai napig adják a tv-ben, számomra pedig örök kedvenc. Nagyon sokáig anyával együtt néztük és vártuk az új évadokat. Nagyon szeretem Castle karakterét, aki író és az új könyve miatt figyeli meg a rendőrség munkáját, de természetesen ott marad. Nyilván azt gondolhatod, hogy igen a tipikus amerikai bűnügyi sorozat, és azt hiszem igazad is van. Nekem persze ez a személyes kedvencem ebben a témában, mert vicces és jó a sztorija. A sorozat 8 évadot élt meg és bár voltak hírek a 9. évadról de úgy látszik nem lesz. Úgyhogy ha egy kis kikapcsolódásra vársz egy bűnügyi sorozattal és van kb 7920 perced (ennyi összesen), akkor meleg szívvel ajánlom kedvenc detektív párosom.


Éjszakai portás:

Hugh Laurie and Tom Hiddleston in The Night Manager (2016)Ha azt hitted el tudok szakadni a krimi vonaltól, akkor tévedtél. Szintén egy könyv alapján készült sorozat, amely eredetileg egy évadra lett tervezve, hiszen egy könyv is van, de az utóbbi időben felröppentek a pletykák, hogy folytatják, ám ez csak a jövő zenéje. A történet egy volt kommandós, Jonathan Pine-ről szól, aki éjszakai portásként dolgozik, aztán felbukkan a világ legromlottabb embere és Pine megpróbál beférközni a körei. Garantáltan nem fogsz unatkozni egyik rész közben sem, hidd csak el.





Ez lenne az én top 5 sorozatom. Kíváncsi lennék a ti ajánlásaitokra is, így szívesen várom őket oda lent a kommentek között.

Share:

0 megjegyzés

Szia! Tégy boldoggá és mond el a véleményed.